Kattförsäkring till din katt

Behöver man en kattförsäkring som kattägare? En del kattägare/husdjursägare tror kanske att det inte är så viktigt att skaffa en försäkring. Vi på Kattnät.se har många års erfarenhet av husdjur som katt, hund och smådjur. Alla har haft försäkring. Då och då har vi varit tvunga att ringa och besöka en veterinär. En försäkring blir en trygghet när din katt blir sjuk. En försäkring skyddar dig och din katt/husdjur mot höga kostnader för veterinärvård och mediciner beroende på vad man väljer för försäkring. Det finns personer som inte klarat av att ge sin katt den vård som katten så väl behövt. Kanske har man även tvingats avliva sin katt på grund av att veterinärkostnaderna stuckit iväg. Sedan måste man alltid väga in vad som är bäst för katten/husdjuret. Ibland är det bästa att katten får somna in. En veterinär kan råda dig vad som är bäst vård för din katt/katter. Vi anser att alla bör ta ansvar och försäkra sina katter/husdjur. En sådan försäkring gör nämligen att man kan få hjälp med sådana kostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Man behöver därför inte lägga ut alla pengar själv och slipper oroa sig över sin övriga ekonomi om katten har otur.

Kattförsäkringar med livförsäkringsdel

Många kattförsäkringar innehåller dessutom en livförsäkringsdel som ger dig ersättning om katten går bort innan den hunnit bli allt för gammal. Många tycker förstås att detta är till föga tröst när man precis blivit av med en kompanjon, men för den som till exempel köpt en dyr raskatt kan detta vara ett bra alternativ och något att hålla utkik efter när man jämför kattförsäkringar. På tal om att jämföra kattförsäkringar så är detta verkligen jätteviktigt. Alla kattförsäkringar som finns på marknaden är nämligen inte lika bra och inte heller kostar de lika mycket, så lägger man ned lite tid på att göra research av detta slaget hittar man ofta en både billigare och bättre kattförsäkring.

Viktigt att kolla upp innan du tecknar en kattförsäkring

Förutom att kolla vilka priser och ersättningsnivåer som gäller för en viss kattförsäkring är det dessutom väldigt viktigt att kolla upp vilka undantag och begränsningar som finns i den. Vissa kattförsäkringar och försäkringsbolag är nämligen mer betydligt mer restriktiva än andra, vilket kan göra dem till ett sämre val, fast de kanske är billigare. Några undantag finns dock i alla kattförsäkringar. Vanligt förekommande undantag är till exempel mediciner, veterinärens resekonstnader, sjukdomar och skador som fanns redan innan försäkringens tecknades, tandproblem och tandsjukdomar. Dessa undantag är det därför ytterst svårt att komma undan, utan något som man helt enkelt får leva med. Har man möjlighet till det kan det förstås vara bra att lägga undan lite extra pengar för sådana fall, utifall att man skulle drabbas av dem.